Om massage och laser:

Jag heter Elin Christiansson och är diplomerad hundmassör via Axelsons Animal Massage School. Jag erbjuder alla hotellhundar hos Lisas hundservice massage och/eller laserbehandling till rabatterade priser under deras hotellvistelse. Vi ställer idag höga krav på hundens förmåga att prestera, både fysiskt och psykiskt. Många av de rörelser som hunden förväntas utföra är inte naturliga rörelser för hunden i den omfattning som förekommer i många hundsporter, t ex hopp, tvära och snabba svängar, frånskjut och upphopp. Men även vardagliga påfrestningar för hundens kropp såsom hala parkettgolv, hopp upp och ner från soffor och sängar, in och ut ur bil och spring upp och ner i trappor, m.m. skapar belastningar i hundens kropp som kan leda till skador. En hund som går och stressar upp sig och spänner sig lätt kommer att bli spänd i muskulaturen. Alla hundar mår bra av massage!

Massage har många fördelar, här nämner jag en del av dem:

 • Sänker blodtrycket
 • Bibehållen eller ökad elasticitet i musklerna
 • Har ofta en lugnade effekt på en reaktiv hund som lätt går upp i stress och har svårt att koppla av
 • Minimerar skaderisken för hårt arbetande hundar
 • Lindrar smärta och stelhet hos den äldre hunden
 • Motverkar bildandet av bindväv eller brosk i muskler och senor (vilket gör muskeln eller senan stram och mindre elastisk vilket sedan ökar skaderisken)
 • Ökar blodcirkulationen och därigenom syresättningen i hela kroppen
 • Avslappnande effekt på en spänd och hård muskel
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Glansigare päls genom ökad ämnesomsättning i hud och talgkörtlar
 • Frisätter lugn-och-ro-hormonet oxytocin
 • Kan förbättra hundens rörelseomfång

Om din hund är under medicinering, rådgör med din veterinär innan du bokar in massage.

En helkroppsmassagebehandling tar ca 45 minuter. Förutom massage utför jag även stretching, ledmobilisering och triggerpunktsbehandling, allt det ingår i en massagebehandling och jag anpassar varje behandling efter varje enskild hund. Alla hotellhundar erbjuds massagebehandling till en kostnad av 350 kr hos Lisas hundservice (ordinarie pris är 450 kr). Har du två hundar kan du boka massage åt båda två för 600 kr (ordinarie pris 900 kr). Efter behandlingen får du en kort skriftlig sammanfattning av mig hur behandlingen gick och om jag upptäckte något särskilt.

Jag arbetar även med laser. Laser skickar in ljus i vävnaden, på cellnivå. Laser används för att reducera smärta och inflammation, och för att påskynda läkning. Är särskilt bra exempelvis vid artros. En behandling tar mellan 5-30 minuter, beroende på hur stor yta som ska behandlas. Ordinarie pris är 250 kr, för hotellhundar hos Lisas hundservice kostar det 175 kr. Om du har en journal vill jag gärna ha en kopia på den innan jag utför behandlingen. Laser har inga bieffekter, däremot finns karenstid på laser som är 7 dygn, värt att känna till om du planerar att ställa ut din hund eller om ni ska tävla. Jag arbetar med en laser från Irradia som är ett svenskt företag med mycket lång erfarenhet av laser.

Läs mer om mig och mina tjänster på min hemsida: www.healingdogs.se

Dela den här sidan